Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eldersloo

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Eldersloo is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en geeft een toelichting de diverse opties. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan vind je grondig de totale kosten en het rendement van de potentiële maatregelen. Het verduurzamingsplan is geschikt voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je meer info vinden over de kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Eldersloo die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-eldersloo

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te beperken. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde adviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eldersloo (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies helpt je op weg met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Geschikte adviesbureaus check je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om enkele offertes te zoeken van erkende energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een overzicht van opties die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Eldersloo.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en zoekt uit welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Vervolgens ontvang je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eldersloo laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Eldersloo vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige vakman. Het is goed om een energie-specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder check je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Aa en Hunze. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Eldersloo

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eldersloo die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over water-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Eldersloo

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3470,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5385,00€665,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4845,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3225,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€52,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,75€29,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Eldersloo is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand ontdek je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eldersloo: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Budget Energie en United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Eldersloo kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Eldersloo. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een weergave met handige en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Eldersloo!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Eldersloo: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit advies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Eldersloo

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Eldersloo.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, (spouw)muur, dak, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Eldersloo gebruiken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nooitgedacht, Ekehaar en Rolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Eldersloo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eldersloo?

Een energie maatwerkadvies Eldersloo is een advies met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €225,00 t/m €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Eldersloo te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Eldersloo voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie