Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gieterveen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Gieterveen is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies tref je in detail de kosten en baten van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle duurzame investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie check je het budget, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Gieterveen die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gieterveen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te reduceren In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve specialist op het gebied van energie. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gieterveen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport bevat een weergaven van verschillende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van spouwmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige energie-specialist. Erkende energieadviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om meerdere offertes te verkrijgen van neutrale energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een lijst met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Gieterveen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en onderbouwt welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop stuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gieterveen laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Gieterveen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren adviseur. Wij adviseren om een energie-specialist rondom je woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel lees je adres-informatie van mogelijk interessante adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Aa en Hunze. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Gieterveen

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gieterveen die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder check je de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over inductie koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Gieterveen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2255,00€165,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10025,00€700,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4735,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3390,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€480,00€25,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,95€7,80 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Gieterveen is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je genereren met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand check je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gieterveen: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice, Budget Energie of Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Gieterveen kopen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.000 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 – €425,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Gieterveen. In het gedeelte hieronder verstrekken we een weergave met belangrijke en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Gieterveen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Gieterveen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Gieterveen

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Gieterveen.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, dak, vloer, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Gieterveen vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Winde, Nieuwediep en Bunne).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Gieterveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gieterveen?

Het energie maatwerkadvies Gieterveen is een concept plan met suggesties voor het energiezuinig maken van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €210,00 tot ongeveer €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €255,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Gieterveen te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het appartementencomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de totale terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Gieterveen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Goede energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie