Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eexterveenschekanaal

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Eexterveenschekanaal geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en geeft een toelichting de diverse opties. Het onderzoek verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel check je de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Eexterveenschekanaal die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-eexterveenschekanaal

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het advies wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve energieadviseur. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eexterveenschekanaal (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energie-expert. Betrouwbare energie experts kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om enkele offertes te verkrijgen van onafhankelijke adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een advies met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Eexterveenschekanaal.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt thuis langs en rekent uit welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Kort daarop ontvang je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eexterveenschekanaal laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Eexterveenschekanaal vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is slim om een adviesbedrijf uit de omgeving te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Aa en Hunze. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Eexterveenschekanaal

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eexterveenschekanaal waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand delen wij de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over gevel isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Eexterveenschekanaal

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4665,00€400,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11325,00€605,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5455,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3295,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€57,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,35€8,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Eexterveenschekanaal is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder check je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eexterveenschekanaal: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent en Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Eexterveenschekanaal bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.950 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Eexterveenschekanaal. Hieronder doorzoek je een lijstje met populaire en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Eexterveenschekanaal!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Eexterveenschekanaal: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Eexterveenschekanaal

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand bespreken we actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Eexterveenschekanaal.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan vloer, dak, wanden, ramen, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Eexterveenschekanaal bekijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Spijkerboor, Nieuwe Pekela en Nieuw Annerveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Eexterveenschekanaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eexterveenschekanaal?

Het energie maatwerkadvies Eexterveenschekanaal is een rapport met suggesties voor het duurzamer maken van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Via dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €225,00 tot ongeveer €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €245,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Eexterveenschekanaal op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Eexterveenschekanaal voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie