Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw Annerveen

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw Annerveen is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat er mogelijk is. Het energierapport laat jouw zien welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies bekijk je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de populaire energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel check je een kostenbegroting het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nieuw Annerveen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-annerveen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat helpt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het plan wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-expert. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw Annerveen (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan geef je inzicht in verschillende duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het toepassen van voorzetwandisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren energie-expert. Erkende energie experts vind je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een overzicht van maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw Annerveen.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau komt thuis langs en stelt vast welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Vervolgens krijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw Annerveen laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Nieuw Annerveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele energie expert. Het is verstandig om een specialist rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder vind je naam + adresgegevens van goede energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Aa en Hunze. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Nieuw Annerveen

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw Annerveen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over vloer isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Nieuw Annerveen

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3500,00€450,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12000,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4750,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3285,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€32,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €435,00€44,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Nieuw Annerveen is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bieden we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuw Annerveen: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Budget Energie, GreenChoice of Vandebron, Delta, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Nieuw Annerveen laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.700 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Nieuw Annerveen. In dit blokje vind je daarom een lijst met impactvolle en betaalbare energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Nieuw Annerveen!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Nieuw Annerveen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Nieuw Annerveen

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje verstrekken we up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw Annerveen.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, gevel, vloer, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Nieuw Annerveen gebruiken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Annerveenschekanaal, Eexterveen en Oud Annerveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Nieuw Annerveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw Annerveen?

Het energie maatwerkadvies Nieuw Annerveen is een besparingsrapport met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Door middel van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 – €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €265,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw Annerveen op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Nieuw Annerveen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie