Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oud Annerveen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Oud Annerveen biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en test wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport tref je in detail de initiële investering en het rendement van de bekende maatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een energierapport met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de geschatte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oud Annerveen die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oud-annerveen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te verlagen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde energieadviseur. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oud Annerveen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan biedt een lijst met diverse verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Objectieve energieadviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om 2 of 3 offertes te vragen van professionele maatwerkadviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een schema met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oud Annerveen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt langs en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Kort daarop krijg je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oud Annerveen laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Oud Annerveen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde vakman. Het is aan te bevelen om een specialist uit jouw eigen regio te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand doorzoek je adresgegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Aa en Hunze. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Oud Annerveen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oud Annerveen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids behandelen we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oud Annerveen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1755,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5165,00€580,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4945,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2940,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€425,00€44,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €17,50€28,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Oud Annerveen is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder ontdek je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Oud Annerveen: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Budget Energie, Engie of Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.300 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Oud Annerveen kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een voorraadvat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Oud Annerveen. In dit blokje tref je een lijst met krachtige en goedkope maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oud Annerveen!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Oud Annerveen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oud Annerveen

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder bespreken we een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Oud Annerveen.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van ramen, vloer, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oud Annerveen gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Muntendam, Spijkerboor en Meeden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Oud Annerveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oud Annerveen?

Een energie maatwerkadvies Oud Annerveen is een advies met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel het budget en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €235,00 tot €305,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Oud Annerveen op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Oud Annerveen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie