Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwe Pekela

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwe Pekela zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en bekijkt de verschillende optie. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies onderzoek je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nieuwe Pekela die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwe-pekela

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te beperken. In het plan wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome expert op het gebied van energie . Professionele en ervaren energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwe Pekela (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport helpt je op weg met verschillende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energieadviseur. Deskundige maatwerkadviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om diverse offertes te vragen van gediplomeerde vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees heel concreet. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een opsomming met werkzaamheden die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwe Pekela.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau komt op locatie en zoekt uit welke potentiële maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals het financiële plaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwe Pekela laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Nieuwe Pekela vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een energie-specialist rondom je woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand verstrekken we namen en adressen van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Pekela. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Nieuwe Pekela

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwe Pekela die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids beschrijven we de gunstigste maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwe Pekela

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1785,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4870,00€930,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4570,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3250,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€375,00€23,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €19,50€28,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Nieuwe Pekela is een slimme investering. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te kiezen. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder check je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwe Pekela: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Essent en Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.900 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Nieuwe Pekela laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.450 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 t/m €425,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Nieuwe Pekela. In het gedeelte hieronder check je een lijstje met handige en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Nieuwe Pekela!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Nieuwe Pekela: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Nieuwe Pekela

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder onderzoek je handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwe Pekela.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van ramen, (spouw)muur, dak, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Pekela biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Pekela vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Nieuwe Pekela afsluiten in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nieuw Annerveen, Oude Pekela en Eexterveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Pekela.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Nieuwe Pekela

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwe Pekela?

Dit energie maatwerkadvies Nieuwe Pekela is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot €345,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €270,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwe Pekela te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nieuwe Pekela voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie