Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eext

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Eext kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het plan stelt bloot welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan delen ze grondig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel toont het rapport een kostenbegroting het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Eext die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eext

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve energiedeskundige. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eext (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geef je inzicht in bruikbare duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Deskundige energie experts zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om meerdere offertes op te zoeken van gecertificeerde energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Eext.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur komt op locatie en analyseert welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens mailt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel vind je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eext laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Eext vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde specialist. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder bieden we adresgegevens van mogelijke maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Aa en Hunze. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Eext

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eext die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder noemen we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over woning isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Eext

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4670,00€435,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11750,00€665,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5055,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3245,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€485,00€26,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €29,50€29,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Eext is een hele goede keuze. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder behandelen we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eext: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Essent, Budget Energie & Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.850 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Eext laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.450 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Eext. Hieronder kan je aan de slag met een lijst met doelgerichte en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Eext!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Eext: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Eext

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder delen wij nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Eext.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, dak, wanden, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Eext gebruiken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Balloërveld, Eexterzandvoort en Gieten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Eext

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eext?

Dit energie maatwerkadvies Eext is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies geeft per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €200,00 t/m €345,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Eext te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Eext voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie