Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Grolloo

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp kiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Grolloo biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en inspecteert de diverse opties. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport onderzoek je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de populaire maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Grolloo die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-grolloo

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verkleinen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Grolloo (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare energie-specialist. Geschikte maatwerkadviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om meerdere offertes te zoeken van erkende specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform word je geleid naar een complete samenvatting met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Grolloo.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en rekent uit welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop mailt hij een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze kenmerken zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Grolloo laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je huis?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Grolloo vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Het is wijs om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je adresgegevens van goede bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Aa en Hunze. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Grolloo

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Grolloo die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids beschrijven we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Grolloo

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4650,00€530,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5375,00€1000,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5300,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3335,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€32,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1300,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Grolloo is een minimale vereiste. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Grolloo: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Vattenfall & Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.450 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Grolloo laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) kost je circa €3.650 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Grolloo. Onderstaand vind je een lijstje met belangrijke en niet al te dure energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Grolloo!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Grolloo: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Grolloo

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje doorzoek je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Grolloo.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, ramen, gevel, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Grolloo opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Orvelte, Vredenheim en Elp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Grolloo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Grolloo?

Het energie maatwerkadvies Grolloo is een adviesplan met suggesties voor het vergroenen van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel het budget en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot wel €315,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €245,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Grolloo te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Grolloo voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie