Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gasselte

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Gasselte is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en test waar de kansen liggen. Het onderzoek laat jouw zien welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport bieden ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsopties. Het energiebesparingsadvies is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een rapport met aanbevelingen met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Gasselte die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-gasselte

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te drukken. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze professional check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gasselte (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies helpt je op weg met diverse energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende adviseur. Deskundige energie experts vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te zoeken van objectieve experts. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Gasselte.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert bezoekt je aan huis en analyseert welke duurzame investeringen gunstig zijn. Niet veel later verstuurt hij een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel bekijk je onderwerpen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Gasselte laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woning?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Gasselte vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende specialist. Het is raadzaam om een adviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder check je namen en adressen van erkende specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Aa en Hunze. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Gasselte

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gasselte waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder vind je de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over energiebesparende maatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Gasselte

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2185,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10200,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4610,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3280,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€31,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1125,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Gasselte is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder ontdek je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gasselte: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Engie, Essent, Budget Energie & Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Gasselte laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een extra buffervat. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.400 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 – €500,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Gasselte. In dit blokje delen wij een lijst met doelgerichte en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Gasselte!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Gasselte: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Gasselte

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje tref je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Gasselte.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van dak, vloer, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Gasselte aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Balloo, Eext en Balloërveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Gasselte

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gasselte?

Het energie maatwerkadvies Gasselte is een adviesplan met aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Middels dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €250,00 tot en met €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €255,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Gasselte te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het gebouw te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Gasselte voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie