Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Groeve

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies De Groeve biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en test de diverse opties. Het energierapport verduidelijkt welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieadvies vind je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de potentiële investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is aan te raden voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een energieadvies met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp toont het rapport het budget, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in De Groeve die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-groeve

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verlagen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve adviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Groeve (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, binnen- of buitengevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve adviseur. Betrouwbare specialisten kan je vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om diverse offertes te ontvangen van ervaren adviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in De Groeve.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie expert komt op locatie en zoekt uit welke investeringen doelgericht zijn. Kort hierop ontvang je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel bekijk je eigenschappen zoals een kostenbegroting, het rendement en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in De Groeve laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur De Groeve vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is verstandig om een energieadviseur uit de regio te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand behandelen we contactgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Tynaarlo. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving De Groeve

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Groeve die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand introduceren we de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in De Groeve

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk hier meer info)€1840,00€290,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10400,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4920,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3365,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€365,00€54,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,00€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in De Groeve is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te selecteren. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte delen wij relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp De Groeve: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Eneco en Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.700 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in De Groeve kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.250 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €170,00 t/m €450,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in De Groeve. Onderstaand lees je een overzicht met effectieve en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in De Groeve!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel De Groeve: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in De Groeve

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder delen we nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in De Groeve.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van vloer, dak, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening De Groeve aanvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Annen, Zuidlaarderveen en Schipborg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in De Groeve

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Groeve?

Het energie maatwerkadvies De Groeve is een advies met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Via dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 – €320,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €275,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in De Groeve te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in De Groeve voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie