Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Midlaren

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Midlaren is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies beschrijven ze in detail de kosten en baten van de diverse investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je het financiële plaatje, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Midlaren die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-midlaren

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verkleinen. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze expert analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde energieadviseur. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Midlaren (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geef je inzicht in alle verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels en het installeren van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige energie-expert. Gecertificeerde energie experts zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om meerdere offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energie adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een lijst met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Midlaren.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop stuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Midlaren laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Midlaren vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Wij adviseren om een energie-specialist rondom je woonplaats te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder delen we adresgegevens van goede energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Tynaarlo. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Midlaren

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Midlaren waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder introduceren we de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Midlaren

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1800,00€135,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12125,00€780,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4830,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3005,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€40,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €35,50€31,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Midlaren is een slimme investering. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder vind je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Midlaren: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice en United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Delta. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Midlaren bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.500 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Midlaren. Onderstaand lees je een lijst met handige en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Midlaren!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Midlaren: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Het document geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Midlaren

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder check je handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Midlaren.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van (spouw)muur, gevel, wanden, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Midlaren vergelijken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zuidlaren, Noordlaren en De Groeve).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Midlaren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Midlaren?

Dit energie maatwerkadvies Midlaren is een plan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel het kostenplaatje en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 – €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Midlaren te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Midlaren voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie