Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordlaren

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Noordlaren biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en zoekt uit wat er mogelijk is. Het energieadvies laat jouw zien welke aanbevelingen passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport bieden ze heel specifiek de kosten en baten van de uitgezochte woningaanpassingen. Het energieadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over het budget, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Noordlaren die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordlaren

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te beperken. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele specialist. Deskundige en ervaren energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordlaren (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport geeft een schema met diverse verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele energie-expert. Erkende energie adviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om 2 of 3 offertes aan te vragen van gekwalificeerde adviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Noordlaren.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist bezoekt je aan huis en analyseert welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen krijg je een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel vind je onderwerpen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordlaren laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Noordlaren vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder bieden we naam + adresgegevens van kwalitatieve energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Groningen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Dany Brix FotografieBosgras 49408LSAssen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Noordlaren

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordlaren met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder delen we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Noordlaren

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€1690,00€220,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5680,00€1010,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5090,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3050,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€370,00€35,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,75€7,20 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Noordlaren is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder verstrekken we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Noordlaren: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie & Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.750 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Noordlaren aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.800 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €180,00 – €350,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Noordlaren. Hieronder lees je een lijst met impactvolle en niet al te dure maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Noordlaren!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Noordlaren: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Noordlaren

Alle woningen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder onderzoek je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Noordlaren.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van (spouw)muur, ramen, gevel, vloer, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Groningen heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Noordlaren bekijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. De Groeve, Vries en Zuidlaarderveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Noordlaren

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordlaren?

Het energie maatwerkadvies Noordlaren is een document inclusief suggesties voor het duurzamer maken van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de geraamde kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit document kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €220,00 tot €310,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Noordlaren op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Noordlaren voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie