Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Donderen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Donderen kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en verkent wat de opties zijn. Het rapport toont aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport vind je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke investeringskeuzes. Het advies is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie lees je het kostenplaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Donderen die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-donderen

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te beperken. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale expert op het gebied van energie . Professionele en ervaren energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Donderen (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geef je inzicht in diverse duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke adviseur. Ervaren experts vind je op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om verschillende offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie experts. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een advies met werkzaamheden die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Donderen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en checkt welke maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verkrijg je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Donderen laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Donderen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het is slim om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. Bijgaand delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Tynaarlo. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Donderen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Donderen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder noemen we de meest populaire maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over LED-verlichting.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Donderen

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (lees meer over isolatie)€2460,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6315,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4635,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3145,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€410,00€51,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,00€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Donderen is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder tref je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Donderen: betaalbaar en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Vattenfall & Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Donderen laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.150 (met installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 – €550,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Donderen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een lijst met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Donderen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Donderen: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Donderen

Alle woningen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bespreken we nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Donderen.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Donderen opvragen in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Yde, Gieterveen en Winde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Donderen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Donderen?

Een energie maatwerkadvies Donderen is een advies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met de verwachte prijzen en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot ongeveer €340,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €255,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Donderen te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Donderen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie