Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stadskanaal

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Stadskanaal biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en inspecteert de diverse opties. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een verduurzamingsplan met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je het budget, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Stadskanaal die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-stadskanaal

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiecoach komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele maatwerkadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stadskanaal (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. De juiste bedrijven kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om 2 of 3 offertes op te zoeken van betrouwbare energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Stadskanaal.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later mailt hij een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stadskanaal laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Stadskanaal vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Stadskanaal. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Stadskanaal

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stadskanaal waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids noemen we de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over ventileren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Stadskanaal

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1440,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11975,00€605,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4665,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3275,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€53,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1175,00€195,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Stadskanaal is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Stadskanaal: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Engie en Powerpeers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Stadskanaal kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €205,00 tot €525,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Stadskanaal. Hieronder vind je om die reden een lijst met praktische en goedkope vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Stadskanaal!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Stadskanaal: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Stadskanaal

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder lees je handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Stadskanaal.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van (spouw)muur, vloer, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Stadskanaal biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stadskanaal zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Stadskanaal gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Westerwolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stadskanaal.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Stadskanaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stadskanaal?

Het energie maatwerkadvies Stadskanaal is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot wel €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Stadskanaal te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Stadskanaal voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie