Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Onstwedde

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Onstwedde biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan verduidelijkt welke alternatieven jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport vind je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is relevant voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Onstwedde die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-onstwedde

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te beperken. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs voor een persoonlijk advies. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Onstwedde (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, binnen- of buitengevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. De juiste adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om 2 of 3 offertes te zoeken van deskundige vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Onstwedde.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt langs en onderbouwt welke opties aan te bevelen zijn. Vervolgens verkrijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel lees je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Onstwedde laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Onstwedde vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren energie specialist. Het is aan te bevelen om een energie expert uit de omgeving te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we gegevens van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Stadskanaal. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Onstwedde

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Onstwedde waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand bespreken we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over woning isolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Onstwedde

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3560,00€375,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11850,00€720,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5140,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2855,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€20,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €580,00€35,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Onstwedde is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand ontdek je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Onstwedde: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent & United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.600 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Onstwedde kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.500 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €235,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Onstwedde. Onderstaand kan je aan de slag met een lijst met populaire en niet al te dure energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Onstwedde!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Onstwedde: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Onstwedde

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje delen wij actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Onstwedde.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan gevel, ramen, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Stadskanaal hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stadskanaal tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Onstwedde opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Musselkanaal, Hoogezand en Mussel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stadskanaal.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Onstwedde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Onstwedde?

Een energie maatwerkadvies Onstwedde is een plan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit concept plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 – €330,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €245,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Onstwedde te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Onstwedde voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een versterkte energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie