Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogezand

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogezand kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het energieadvies onderzoek je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de bekende woningaanpassingen. Het plan is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport een kostenbegroting wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Hoogezand die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogezand

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te reduceren In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogezand (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geef je inzicht in verschillende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van de buitengevel en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde adviseur. Erkende energie adviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om diverse offertes aan te vragen van professionele bedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een opsomming met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hoogezand.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en beschrijft welke maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verstuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel beschrijven ze kenmerken zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogezand laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Hoogezand vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde vakman. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand doorzoek je adresgegevens van kwalitatieve energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Midden-Groningen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hoogezand

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogezand die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder beschrijven we goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over vloerisolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hoogezand

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1585,00€260,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4240,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4580,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2855,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€55,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €19,00€32,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Hoogezand is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder lees je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoogezand: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Engie, Eneco of Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Delta. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Hoogezand kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €4.000 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €200,00 – €350,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Hoogezand. In de box hieronder vind je een overzicht met belangrijke en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hoogezand!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hoogezand: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Hoogezand

De meeste panden in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand kan je aan de slag met handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Hoogezand.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van vloer, ramen, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hoogezand afsluiten in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Mussel, Kiel-Windeweer en Vledderveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Hoogezand

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogezand?

Het energie maatwerkadvies Hoogezand is een advies met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 – €305,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €235,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogezand te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hoogezand voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie