Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zeegse

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zeegse is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat jouw zien welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het rapport bekijk je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de getoonde duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een advies met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie lees je de verwachte prijzen, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zeegse die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zeegse

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minderen. In het plan wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele energiedeskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zeegse (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geef je inzicht in alle energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), buitengevelisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale energie-expert. Geschikte adviesbedrijven check je op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes aan te vragen van erkende maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een lijst met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zeegse.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs loopt door de woning en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan ontvang je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel noteren ze aspecten zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Zeegse laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Zeegse vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele energie expert. Het is verstandig om een adviesbureau uit de regio te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder vind je adresgegevens van erkende vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Tynaarlo. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Zeegse

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zeegse met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder bespreken we de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over lucht-water warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zeegse

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1635,00€305,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10250,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5400,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2890,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€315,00€45,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €620,00€47,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Zeegse is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bieden we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zeegse: betaalbaar en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Essent, Engie en Vandebron, Delta, United Consumers, Powerpeers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Zeegse laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.900 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €240,00 t/m €400,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zeegse. Bijgaand vind je om die reden een aantal populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zeegse!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Zeegse: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Zeegse

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Zeegse.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van wanden, gevel, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Tynaarlo biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Tynaarlo vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zeegse afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Midlaren, Taarlo en Noordlaren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Tynaarlo.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Zeegse

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zeegse?

Dit energie maatwerkadvies Zeegse is een rapport met suggesties voor het vergroenen van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de verwachte prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 – €290,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €270,00. Het is slim om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Zeegse te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zeegse voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie