Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rhee

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Rhee biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en bekijkt wat er mogelijk is. Het rapport stelt bloot welke opties een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het energieplan delen ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de populaire duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Denk aan: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie check je de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Rhee die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rhee

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te beperken. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige energiedeskundige. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rhee (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale energieadviseur. Objectieve adviesbureaus vind je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om diverse offertes aan te vragen van ervaren specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Rhee.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel check je onderdelen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Rhee laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Rhee vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een onafhankelijke energieadviseur. Het is aan te bevelen om een energie-specialist uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel delen we adres-informatie van mogelijk interessante bedrijven die werken in de gemeente Assen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Rhee

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rhee waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de meest geschikte maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over bodem-water warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Rhee

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer info)€2225,00€160,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6475,00€870,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4525,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3190,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€47,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,50€28,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Rhee is een minimale vereiste. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte noemen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Rhee: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall of United Consumers, Oxxio, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.050 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Rhee laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) is er al voor €3.750 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 – €325,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Rhee. Onderstaand delen wij een lijstje met populaire en betaalbare duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Rhee!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Rhee: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het adviesplan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Rhee

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand delen we handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Rhee.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van gevel, ramen, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Assen heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Assen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Rhee gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Vries, Ter Aard en Zeegse).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Assen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Rhee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rhee?

Dit energie maatwerkadvies Rhee is een adviesrapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de investering en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Via dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 tot wel €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Rhee op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het gebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Rhee voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie