Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ter Aard

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Ter Aard kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en inspecteert wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het advies tref je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de diverse maatregelen. Het plan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een plan met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderwerp vind je het budget, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ter Aard die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ter-aard

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In het rapport wordt grondig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en wat het rendement is. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende energie-expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ter Aard (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies biedt een lijst met alle energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale energieadviseur. De juiste energie specialisten kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van erkende EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Ter Aard.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Kort hierop verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ter Aard laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Ter Aard vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende energie expert. Het is raadzaam om een energie-specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder behandelen we namen en adressen van betrouwbare energie experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Assen. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
InventOssebroeken 269411VRBeilen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Ter Aard

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ter Aard waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder delen wij de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over hybride warmtepomp.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ter Aard

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1845,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5045,00€605,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4970,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2845,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€27,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1325,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Ter Aard is een minimale vereiste. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand behandelen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ter Aard: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco of Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.200 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Ter Aard laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €4.000 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 t/m €325,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Ter Aard. Hieronder delen we daarom een schema met doelgerichte en gunstig geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Ter Aard!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Ter Aard: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Ter Aard

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje check je actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Ter Aard.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van dak, wanden, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Assen heeft mogelijk verschillende lokale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Assen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Ter Aard aanvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Zeegse, Zeijerveen en Taarlo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Assen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Ter Aard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ter Aard?

Een energie maatwerkadvies Ter Aard is een plan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de investering en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €180,00 t/m €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €260,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ter Aard te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het wooncomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte prijzen en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Ter Aard voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie