Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw-Buinen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw-Buinen kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport toont aan welke keuzes passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan bekijk je overzichtelijk de kosten en baten van de geselecteerde investeringskeuzes. Het energieplan is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een maatwerkrapport met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Nieuw-Buinen die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-buinen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het document wordt grondig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare maatwerkadviseur. Professionele en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw-Buinen (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies biedt een lijst met diverse maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare energie-specialist. Gediplomeerde bedrijven kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes op te zoeken van neutrale adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een weergave met opties die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw-Buinen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert komt bij je thuis en zoekt uit welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop krijg je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de verwachte prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw-Buinen laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Nieuw-Buinen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is aan te raden om een energieadviseur uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder delen we gegevens van mogelijk interessante adviseurs die werken in de gemeente Borger-Odoorn. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Nieuw-Buinen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw-Buinen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids check je de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over LED-lampen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Nieuw-Buinen

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3335,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4545,00€960,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4725,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3290,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€21,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,25€31,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Nieuw-Buinen is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte check je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nieuw-Buinen: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, Budget Energie, GreenChoice & Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Nieuw-Buinen bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.350 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €245,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Nieuw-Buinen. In het gedeelte hieronder tref je een aantal krachtige en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Nieuw-Buinen!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Nieuw-Buinen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Nieuw-Buinen

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder check je handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw-Buinen.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan dak, vloer, ramen, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Nieuw-Buinen opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nieuwediep, Drouwenermond en Gasselternijveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Nieuw-Buinen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw-Buinen?

Dit energie maatwerkadvies Nieuw-Buinen is een adviesrapport met suggesties voor het energiezuinig maken van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document geeft per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €190,00 – €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €270,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw-Buinen te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nieuw-Buinen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie