Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Buinerveen

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Buinerveen geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bestudeert de diverse opties. Het plan verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport beschrijven ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de potentiële duurzame opties. Het plan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel toont het rapport de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Buinerveen die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-buinerveen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke energiedeskundige. Deskundige en ervaren energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Buinerveen (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een schema met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitenmuren met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Objectieve adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om 2 of 3 offertes te verkrijgen van erkende specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een overzicht van opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Buinerveen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een adviseur komt langs en analyseert welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Kort hierop mailt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Buinerveen laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Buinerveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde specialist. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de regio te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder vind je namen en adressen van mogelijk beschikbare specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Borger-Odoorn. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Buinerveen

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Buinerveen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids behandelen we goede energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Buinerveen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1320,00€230,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10550,00€670,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5445,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2890,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€52,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,75€32,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Buinerveen is een hele goede keuze. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder behandelen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Buinerveen: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice en United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Vandebron. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Buinerveen bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.200 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 tot €350,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Buinerveen. In de box hieronder kan je aan de slag met een lijst met praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Buinerveen!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Buinerveen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Buinerveen

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje doorzoek je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Buinerveen.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, ramen, dak, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Buinerveen bekijken in april 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Gasselternijveenschemond, Drouwenerveen en Nieuw-Buinen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Buinerveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Buinerveen?

Een energie maatwerkadvies Buinerveen is een plan met aanbevelingen voor de verduurzaming van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel het budget en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €230,00 t/m €290,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €240,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Buinerveen te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het complex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Buinerveen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie