Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bronnegerveen

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Bronnegerveen biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en controleert de diverse opties. Het onderzoek geeft inzicht in welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport onderschrijven ze nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de verschillende woningaanpassingen. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een advies met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Bronnegerveen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bronnegerveen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en wat het rendement is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde specialist. Professionele en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bronnegerveen (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport biedt een lijst met diverse duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren maatwerk adviseur. Erkende adviesbedrijven check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om diverse offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een lijst met opties die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bronnegerveen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt thuis langs en rekent uit welke duurzame investeringen passen bij de woning. Kort hierop verkrijg je een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je eigenschappen zoals de verwachte kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bronnegerveen laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bronnegerveen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Wij adviseren om een adviseur uit de buurt te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel verstrekken we adres-informatie van erkende maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Borger-Odoorn. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Bronnegerveen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bronnegerveen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder beschrijven we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over vloer isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bronnegerveen

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer over isolatie)€3555,00€410,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11600,00€740,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4925,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3355,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€335,00€20,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1250,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Bronnegerveen is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder delen we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Bronnegerveen: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, Eneco, GreenChoice of Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Bronnegerveen laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €165,00 t/m €525,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Bronnegerveen. Hieronder vind je een overzicht met krachtige en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Bronnegerveen!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Bronnegerveen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Bronnegerveen

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder lees je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Bronnegerveen.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn biedt mogelijk ook diverse lokale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Bronnegerveen vergelijken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Drouwenermond, Bronneger en Buinerveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Bronnegerveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bronnegerveen?

Een energie maatwerkadvies Bronnegerveen is een rapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het rapport bespreekt per maatregel het financiële plaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €250,00 tot wel €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Bronnegerveen aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Bronnegerveen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie