Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bronneger

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Bronneger zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en omschrijft de verschillende optie. Het energieplan laat jouw zien welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het rapport tref je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de verschillende maatregelen. Het rapport is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel vind je een kostenbegroting wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Bronneger die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bronneger

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle maatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve specialist. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bronneger (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare adviseur. Professionele energieadviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om meerdere offertes te verkrijgen van neutrale EPA-adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een advies met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Bronneger.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt bij je thuis en inspecteert welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Kort hierop mailt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel toont het rapport aspecten zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bronneger laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Bronneger vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Borger-Odoorn. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Bronneger

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bronneger die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids check je de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over dak isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bronneger

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk hier meer info)€1580,00€270,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12025,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5160,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3285,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€47,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,50€28,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Bronneger is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder behandelen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Bronneger: betaalbaar en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, Vattenfall, Eneco en Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.750 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Bronneger laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. Deze installatie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 tot €325,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Bronneger. Bijgaand vind je een aantal handige en goedkope duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Bronneger!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Bronneger: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Bronneger

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder onderzoek je praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Bronneger.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van vloer, gevel, (spouw)muur, wanden, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bronneger opzoeken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Buinerveen, Buinen en Drouwenerveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Bronneger

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bronneger?

Een energie maatwerkadvies Bronneger is een advies met een plan van aanpak voor het verduurzamen van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit energieadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €245,00 tot wel €290,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €275,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Bronneger aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert brengt het volledige complex in kaart.Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Bronneger voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie