Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Borger

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Borger is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en controleert de verschillende optie. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan doorzoek je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de verwachte kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Borger die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-borger

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te drukken. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome vakman. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Borger (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve adviseur. Gekwalificeerde experts kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energie adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met potentiële maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Borger.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur loopt door de woning en beschrijft welke maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop verkrijg je een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de geschatte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Borger laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Borger vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder lees je naam + adresgegevens van professionele vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Borger-Odoorn. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Borger

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Borger met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids beschrijven we de meest populaire maatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Borger

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk meer info over isolatie)€2270,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5290,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4740,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3005,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€57,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €570,00€36,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Borger is een slimme investering. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder ontdek je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Borger: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Eneco & Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Borger kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.600 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Borger. Onderstaand delen we daarom een lijst met praktische en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Borger!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Borger: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Borger

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand delen wij actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Borger.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van gevel, ramen, vloer, dak, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Borger aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Bronnegerveen, Drouwen en Bronneger).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Borger

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Borger?

Een energie maatwerkadvies Borger is een plan inclusief suggesties voor het verduurzamen van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €195,00 t/m €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Borger te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Borger voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie