Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Coevorden

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Coevorden biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport toont aan welke investeringen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het rapport beschrijven ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de populaire verduurzamingsopties. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een energieplan met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze check je de investering, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Coevorden die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-coevorden

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energie-expert. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Coevorden (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document bevat een weergaven van innovatieve energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een objectieve maatwerk adviseur. Gediplomeerde maatwerkadviesbureaus kan je vinden op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om verschillende offertes te zoeken van gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Coevorden.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Coevorden laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Coevorden vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een energieadviseur rondom je woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder lees je gegevens van professionele energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Coevorden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DPF-AdviesRoodborst 297731KTOmmen
Duvast B.V.Polenweg 27773NBHardenberg
A/g EnergielabelsHeemserveldweg 27796HWHeemserveen
SILOC.NLThomas à Kempislaan 137721DRDalfsen
RMD-adviesKamille 177711NKNieuwleusen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Coevorden

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Coevorden die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand bespreken we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over isolatieglas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Coevorden

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1790,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4195,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4660,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3345,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€435,00€54,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €34,00€28,50 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Coevorden is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder tref je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Coevorden: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Essent of Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €4.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Coevorden bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.850 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 t/m €350,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Coevorden. Onderstaand tref je een overzicht met belangrijke en betaalbare duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Coevorden!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Coevorden: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Ontdek beschikbare subsidies in Coevorden

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder doorzoek je up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Coevorden.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, gevel, vloer, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Coevorden heeft mogelijk verschillende individuele subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Coevorden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Coevorden gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Twenterand, Dalfsen en Hardenberg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Coevorden.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Coevorden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Coevorden?

Het energie maatwerkadvies Coevorden is een energieadvies met verschillende opties voor het verduurzamen van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €230,00 t/m €340,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €235,00. Het is verstandig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Coevorden te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Coevorden voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een versterkte energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie