Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Twenterand

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Twenterand zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bekijkt waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport vind je uitgebreid de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is relevant voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Twenterand die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-twenterand

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te reduceren In het document wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Twenterand (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van verschillende duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde energie adviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om meerdere offertes te zoeken van deskundige energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een advies met duurzame investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Twenterand.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie expert komt thuis langs en analyseert welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later verkrijg je een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Twenterand laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Twenterand vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde energie expert. Het is aan te bevelen om een energie expert rondom je woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. Bijgaand delen we adres details van mogelijk beschikbare experts die huizen inspecteren in de gemeente Twenterand. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouw- en Handelsmaatschappij H.J. Poppink B.V.Ootmarsumseweg 2287666NCFleringen
Bosser Energie Prestatie B.V.Lutkeberg 367678AJGeesteren
Energielabel Specialisten B.V.Vriezenveenseweg 87678VCGeesteren
Weerink Duurzaam Bouwadvies B.V.De Zonnedauw 227665DTAlbergen
IBZ Albergen B.V.Zandhuisweg 37 d7665SHAlbergen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Twenterand

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Twenterand die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder delen wij de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over dakisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Twenterand

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer over isolatie)€1590,00€395,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5295,00€805,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5070,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3020,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€37,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,25€28,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Twenterand is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand tref je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Twenterand: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Vattenfall, Essent, Budget Energie of Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Delta, Vandebron. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.950 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Twenterand kopen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.900 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 tot €525,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Twenterand. In de box hieronder verstrekken we een overzicht met effectieve en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Twenterand!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Twenterand: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning duurzaam maken met subsidies in Twenterand

Alle huizen in Provincie Overijssel moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder bieden we actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Twenterand.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan dak, vloer, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Twenterand heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Twenterand vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Twenterand afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Borne, Wierden en Dalfsen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Twenterand.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Twenterand

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Twenterand?

Een energie maatwerkadvies Twenterand is een concept plan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel het budget en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Twenterand te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Twenterand voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie