Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Borne

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Borne geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en bestudeert de diverse opties. Het energierapport toont aan welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies onderschrijven ze grondig de kosten en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het energieplan is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per maatregel vind je de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Borne die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-borne

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Vakbekwame en bedreven energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Borne (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geef je inzicht in verschillende energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. Erkende energie specialisten kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om 2 of 3 offertes aan te vragen van neutrale EPA-adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een lijst met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Borne.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en rekent uit welke maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze kenmerken zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Borne laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Borne vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke energie expert. Het is nuttig om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder vind je adres-informatie van mogelijk interessante adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Borne. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnerDeCo B.V.Molenstraat 1247622NGBorne
Horsman BouwBoekweit 67623HCBorne
BouwKONsultZandhuisweg 377665SHAlbergen
Green Building Consultancy B.V.Twentepoort West 107609RDAlmelo
Energielabels TwenteDe Plevier 1127609TWAlmelo
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Borne

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Borne die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids introduceren we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over energiebesparende maatregelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Borne

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3575,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6365,00€890,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5325,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3360,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€31,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,50€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Borne is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te kiezen. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder delen we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Borne: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Budget Energie of United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Delta, Vandebron. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Borne laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.050 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Borne. In het gedeelte hieronder delen wij een lijst met impactvolle en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Borne!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Borne: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Borne

De meeste panden in Provincie Overijssel moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand delen we een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Borne.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van wanden, (spouw)muur, vloer, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Borne heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borne kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Borne gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Losser, Dinkelland en Wierden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borne.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Borne

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Borne?

Het energie maatwerkadvies Borne is een energieplan met suggesties voor de vergroening van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de investering en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 – €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €275,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Borne te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Borne voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie