Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dinkelland

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Dinkelland kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport toont aan welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de investering, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Dinkelland die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-dinkelland

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verminderen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat het rendement is. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke vakman. Professionele en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dinkelland (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een schema met innovatieve energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke energie-expert. Geschikte energie specialisten kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om meerdere offertes te vragen van neutrale energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een lijst met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Dinkelland.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en analyseert welke opties passen bij de woning. Vervolgens krijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dinkelland laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je huis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Dinkelland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare energie expert. Het is slim om een adviesbureau nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder bieden we namen en adressen van betrouwbare energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Dinkelland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RohMépaMr. P.J. Troelstrastraat 347556ELHengelo
BreamicViolierstraat 2 b7601GSAlmelo
Energielabels TwenteDe Plevier 1127609TWAlmelo
NIBAG Groep B.V.Demmersweg 1227556BNHengelo
GreenspexCanadian Grenadier 677551KLHengelo
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Dinkelland

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dinkelland die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids vind je de beste verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over CV-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Dinkelland

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1960,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6440,00€1060,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5340,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3320,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€320,00€28,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,50€6,10 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Dinkelland is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte vind je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dinkelland: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Budget Energie, Eneco, Vattenfall en United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Delta. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.650 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Dinkelland laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 t/m €525,00 per element.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Dinkelland. Hieronder vind je om die reden een lijstje met belangrijke en goedkope vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Dinkelland!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Dinkelland: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Dinkelland

Alle woningen in Provincie Overijssel moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder delen wij handige informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Dinkelland.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, vloer, dak, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Dinkelland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Dinkelland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Dinkelland bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Hengelo, Oldenzaal en Almelo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Dinkelland.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Dinkelland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dinkelland?

Een energie maatwerkadvies Dinkelland is een energieadvies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieadvies behandelt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van huistype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 – €305,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €250,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Dinkelland op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Dinkelland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een groenere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie