Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Almelo

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Almelo kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en test de verschillende optie. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkrapport vind je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de diverse energiebesparende maatregelen. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle duurzame investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Almelo die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-almelo

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minimaliseren. In het advies wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Almelo (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport geeft een schema met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige maatwerk adviseur. Professionele experts kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is beter om verschillende offertes op te zoeken van erkende EPA-adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Almelo.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en rekent uit welke energiebesparende maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals een kostenbegroting, de besparing en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Almelo laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Almelo vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie specialist. Wij adviseren om een energie-specialist uit jouw eigen regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Almelo. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BreamicViolierstraat 2 b7601GSAlmelo
Energielabels TwenteDe Plevier 1127609TWAlmelo
Green Building Consultancy B.V.Twentepoort West 107609RDAlmelo
RohMépaMr. P.J. Troelstrastraat 347556ELHengelo
NIBAG Groep B.V.Demmersweg 1227556BNHengelo
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Almelo

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Almelo waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over ventileren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Almelo

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1875,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4880,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2840,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€310,00€28,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,00€28,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Almelo is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen wij praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Almelo: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Eneco, Engie, Vattenfall en Vandebron, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Almelo laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.800 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €210,00 – €525,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Almelo. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een lijst met relevante en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Almelo!

Regel een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Almelo: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Almelo

Bestaande woningen in Provincie Overijssel moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand kan je aan de slag met up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Almelo.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van (spouw)muur, dak, gevel, ramen, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Almelo biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Almelo kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Almelo gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Oldenzaal, Losser en Borne).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Almelo.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Almelo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Almelo?

Het energie maatwerkadvies Almelo is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €180,00 – €330,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €255,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Almelo op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Almelo voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie