Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oldenzaal

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oldenzaal biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan bekijk je uitvoerig de kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsopties. Het plan is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je het kostenplaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Oldenzaal die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oldenzaal

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minimaliseren. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oldenzaal (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport geeft een overzicht met verschillende vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende energie-expert. Betrouwbare energie adviseurs check je op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om diverse offertes te verkrijgen van gediplomeerde specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een opsomming met energiebesparende maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oldenzaal.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs loopt door de woning en calculeert welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen verkrijg je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je informatie zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oldenzaal laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn huis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Oldenzaal vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde specialist. Het is slim om een energie expert uit de omgeving te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand check je adresgegevens van goede maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Oldenzaal. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
RohMépaMr. P.J. Troelstrastraat 347556ELHengelo
BreamicViolierstraat 2 b7601GSAlmelo
Energielabels TwenteDe Plevier 1127609TWAlmelo
NIBAG Groep B.V.Demmersweg 1227556BNHengelo
GreenspexCanadian Grenadier 677551KLHengelo
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Oldenzaal

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oldenzaal die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder delen wij de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboilers.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Oldenzaal

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3645,00€460,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10600,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4655,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3320,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€370,00€40,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €530,00€47,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Oldenzaal is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder noemen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Oldenzaal: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice, Vattenfall of Powerpeers, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €4.650 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Oldenzaal laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.000 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 tot €325,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Oldenzaal. In dit blokje tref je een lijstje met praktische en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Oldenzaal!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Oldenzaal: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oldenzaal

Alle woningen in Provincie Overijssel moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje verstrekken we actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oldenzaal.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van vloer, wanden, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Oldenzaal hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oldenzaal zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oldenzaal aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Haaksbergen, Enschede en Losser).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oldenzaal.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Oldenzaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oldenzaal?

Het energie maatwerkadvies Oldenzaal is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €185,00 tot €325,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €260,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oldenzaal te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oldenzaal voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie