Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Enschede

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Enschede kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en bestudeert de verschillende optie. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies check je grondig de kosten en de terugverdientijd van de potentiële duurzame opties. Het energiebesparingsadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij schrijft een energieplan met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Enschede die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-enschede

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verlagen. In het document wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde energiedeskundige. Deskundige en bedreven energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Enschede (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geef je inzicht in innovatieve energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende energieadviseur. Deskundige energie adviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om verschillende offertes te vragen van gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een overzicht van verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Enschede.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en checkt welke werkzaamheden passen bij de woning. Vervolgens stuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Enschede laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Enschede vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder bieden we adres details van professionele bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Enschede. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ushi Enschede B.V.Ripperdastraat 117511JPEnschede
EnergiewachtSpoordijkstraat 607521CAEnschede
Energie Advies TwenteDr. Van Damstraat 757523XNEnschede
Kreijkes Bouw ConsultingErve Harbers 187463CVRijssen
Jansen BouwconsultancyMargrietlaan 27462VDRijssen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Enschede

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Enschede die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over hybride warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Enschede

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1680,00€130,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11750,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4650,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3185,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€315,00€53,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €600,00€38,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Enschede is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder verstrekken we praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Enschede: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Engie & Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Enschede bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.700 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Enschede. Onderstaand check je een lijst met effectieve en goedkope maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Enschede!

Regel een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Enschede: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Enschede

De meeste panden in Provincie Overijssel moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje bieden we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Enschede.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van (spouw)muur, ramen, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Enschede heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Enschede zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Enschede bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Rijssen-Holten, Hof van Twente en Hengelo).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Enschede.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Enschede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Enschede?

Het energie maatwerkadvies Enschede is een adviesplan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het rapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Enschede te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Enschede voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie geeft lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie