Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hengelo

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Hengelo kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met aanbevelingen met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Hengelo die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hengelo

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde expert. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hengelo (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan geef je inzicht in verschillende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk adviseur. Betrouwbare experts zijn te vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om enkele offertes te vragen van betrouwbare EPA-adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een advies met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Hengelo.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en beschrijft welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel toont het rapport randzaken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hengelo laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Hengelo vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie specialist. Het is goed om een adviesbureau rondom je woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Hengelo. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GreenspexCanadian Grenadier 677551KLHengelo
NIBAG Groep B.V.Demmersweg 1227556BNHengelo
RohMépaMr. P.J. Troelstrastraat 347556ELHengelo
Energie Advies TwenteDr. Van Damstraat 757523XNEnschede
EnergiewachtSpoordijkstraat 607521CAEnschede
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hengelo

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hengelo met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Hengelo

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (lees meer over isolatie)€1140,00€365,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10500,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4675,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3375,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€55,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1250,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Hengelo is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte ontdek je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Hengelo: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Essent, Vattenfall en Vandebron, Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.750 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Hengelo aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.800 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €205,00 tot €525,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Hengelo. In de box hieronder tref je een overzicht met doelgerichte en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Hengelo!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Hengelo: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Hengelo

Bestaande woningen in Provincie Overijssel moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hengelo.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Hengelo heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hengelo vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hengelo vergelijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hof van Twente, Haaksbergen en Oldenzaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hengelo.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Hengelo

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hengelo?

Een energie maatwerkadvies Hengelo is een besparingsadvies met suggesties voor de vergroening van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot wel €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €255,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Hengelo aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hengelo voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie