Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hof van Twente

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hof van Twente kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het plan vind je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een advies met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in een kostenbegroting de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Hof van Twente die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hof-van-twente

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze deskundige doet een deskundige checkup en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: De maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome energiedeskundige. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hof van Twente (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geeft een schema met innovatieve duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele energie-specialist. Deskundige adviesbureaus kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om diverse offertes te vragen van neutrale adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een complete samenvatting met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hof van Twente.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur neemt de woning op en berekent welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop krijg je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de geschatte kosten, de besparing en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hof van Twente laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Hof van Twente vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is beter om een adviesbedrijf uit de omgeving te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder behandelen we contactgegevens van goede experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hof van Twente. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Kreijkes Bouw ConsultingErve Harbers 187463CVRijssen
Ushi Enschede B.V.Ripperdastraat 117511JPEnschede
EnergiewachtSpoordijkstraat 607521CAEnschede
Jansen BouwconsultancyMargrietlaan 27462VDRijssen
Gebo AdviesBraakmansdijk 1437462MJRijssen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hof van Twente

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hof van Twente met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand introduceren we de meest voorkomende maatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over water-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Hof van Twente

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4390,00€405,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11100,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4940,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2970,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€53,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1325,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Hof van Twente is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand delen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hof van Twente: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, Eneco, Vattenfall, Budget Energie & Powerpeers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.900 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Hof van Twente laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.400 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €210,00 – €375,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Hof van Twente. In dit blokje doorzoek je een aantal effectieve en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hof van Twente!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Hof van Twente: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hof van Twente

Bestaande woningen in Provincie Overijssel moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder tref je bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Hof van Twente.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan gevel, ramen, vloer, dak, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hof van Twente biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hof van Twente zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hof van Twente vergelijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Deventer, Hellendoorn en Haaksbergen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hof van Twente.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Hof van Twente

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hof van Twente?

Het energie maatwerkadvies Hof van Twente is een energieadvies met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke investeringen jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €225,00 tot wel €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €240,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Hof van Twente te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hof van Twente voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie