Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Deventer

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Deventer biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en inspecteert wat er mogelijk is. Het energierapport laat jouw zien welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport onderschrijven ze in detail de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is geschikt voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle mogelijk interessante maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie lees je de verwachte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Deventer die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-deventer

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare specialist. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Deventer (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan helpt je op weg met alle duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gekwalificeerde energie-specialist. Objectieve adviesbedrijven kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om enkele offertes te ontvangen van erkende maatwerkadviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Deventer.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De energie specialist komt op locatie en stelt vast welke investeringen passen bij de woning. Kort daarop ontvang je een volledig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals een kostenbegroting, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Deventer laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Deventer vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende specialist. Het is aan te raden om een adviesbureau uit de regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder behandelen we adres details van erkende specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Deventer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Witteveen+BosLeeuwenbrug 87411TJDeventer
Energielabel Oost B.V.Zutphenseweg 517418AHDeventer
Kasper | Energie in BewegingBoxbergerweg 647431PPDiepenveen
DGL Duurzaam adviesTenderlaan 537331AJApeldoorn
Energielabel-PlusBiezematen 207326KHApeldoorn
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Deventer

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Deventer die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder behandelen we de gunstigste maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Deventer

 1. Verlaag je energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€2040,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4075,00€895,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5025,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3315,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€58,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €38,50€34,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Deventer is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te kiezen. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder bekijk je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Deventer: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Eneco en Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Powerpeers, Oxxio. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.100 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Deventer laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) kost je circa €3.350 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €220,00 – €475,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Deventer. Bijgaand delen wij een overzicht met relevante en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Deventer!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Deventer: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Deventer

Bestaande woningen in Provincie Overijssel moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand delen wij actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Deventer.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Deventer hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Deventer vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Deventer vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Berkelland, Apeldoorn en Hellendoorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Deventer.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Deventer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Deventer?

Een energie maatwerkadvies Deventer is een adviesrapport inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document behandelt per maatregel de kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In dat geval is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit document wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 t/m €320,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Deventer te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Deventer voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie