Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Berkelland

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Berkelland is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek stelt bloot welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies vind je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de potentiële investeringsopties. Het maatwerkrapport is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een rapport met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel vind je de investering, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Berkelland die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-berkelland

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het advies wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach bezoek je thuis om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende energiedeskundige. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Berkelland (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies bevat een weergaven van bruikbare verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), binnen- of buitengevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele maatwerkadviseur. Betrouwbare energie adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om minimaal 2 offertes op te zoeken van betrouwbare EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Berkelland.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en analyseert welke maatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop verkrijg je een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals de verwachte prijzen, de besparing en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Berkelland laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Berkelland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is nuttig om een maatwerkadviseur uit de buurt te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we gegevens van erkende bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Berkelland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelenmeerVeldermansdijk 6 a7261KKRuurlo
Bordewijk De Adviseurs B.V.Stationsstraat 1227311MJApeldoorn
Energievisie ApeldoornDe Ruyterstraat 157311HSApeldoorn
Energieadvies Visser v.o.f.Kervelseweg 277255BEHengelo (Gld)
EPON index label adviesMolenstraat 1 c7241ADLochem
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Berkelland

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Berkelland met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids bieden we informatie rondom de beste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen kopen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Berkelland

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2075,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4500,00€900,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4890,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3170,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1000,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Berkelland is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand tref je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Berkelland: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie en Powerpeers, Delta, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €6.000 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Berkelland aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.950 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 t/m €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Berkelland. Hieronder vind je een weergave met populaire en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Berkelland!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Berkelland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Berkelland

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand doorzoek je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Berkelland.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan wanden, dak, ramen, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Berkelland heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Berkelland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Berkelland opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zutphen, Lochem en Apeldoorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Berkelland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Berkelland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Berkelland?

Het energie maatwerkadvies Berkelland is een energieplan met aanbevelingen voor het verduurzamen van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €195,00 t/m €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €275,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Berkelland te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Berkelland voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie