Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zutphen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zutphen biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en test wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieplan onderschrijven ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de potentiële maatregelen. Het energierapport is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij deelt een plan met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp toont het rapport de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zutphen die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zutphen

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minderen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een gediplomeerde energie-expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zutphen (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van de gevel en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energie-expert. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus kan je vinden op het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om meerdere offertes op te vragen van gediplomeerde EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zutphen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen krijg je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zutphen laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Zutphen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een erkende adviseur. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de buurt te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder behandelen we gegevens van mogelijk beschikbare adviseurs die werken in de gemeente Zutphen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau BlueminkOude Klaverdijk 57142HCGroenlo
EnergieSchouw B.V.Kapperallee 917211CCEefde
WoningSchouw B.V.Kapperallee 917211CCEefde
Energielabel AchterhoekOostermeenweg 97137PCLievelde
Susthermo B.V.Nobelstraat 7067131PZLichtenvoorde
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Zutphen

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zutphen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder delen we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over HR+++ glas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Zutphen

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4800,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4575,00€615,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4690,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3020,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€22,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1300,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Zutphen is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand delen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zutphen: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Essent, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Delta. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Zutphen laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er al voor €3.150 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €475,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zutphen. Onderstaand check je een lijstje met effectieve en goedkope energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zutphen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zutphen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Zutphen

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder delen wij praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Zutphen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, vloer, dak, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zutphen biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zutphen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Zutphen afsluiten in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Winterswijk, Aalten en Lochem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zutphen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Zutphen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zutphen?

Het energie maatwerkadvies Zutphen is een adviesrapport met verschillende opties voor het vergroenen van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan komt per maatregel met het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit concept plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €250,00 tot wel €340,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €240,00. Het is aan te bevelen om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Zutphen te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zutphen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie