Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Winterswijk

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Winterswijk zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport stelt bloot welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het plan onderschrijven ze grondig de initiële investering en het rendement van de potentiële duurzame opties. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een advies met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp check je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Winterswijk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-winterswijk

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Winterswijk (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geef je inzicht in bruikbare verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerk adviseur. De juiste bedrijven zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om diverse offertes aan te vragen van betrouwbare adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een lijst met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Winterswijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist komt op locatie en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen krijg je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel bekijk je randzaken zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Winterswijk laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Winterswijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale specialist. Het is verstandig om een energie expert uit de buurt te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder bieden we adres details van kwalitatieve maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Winterswijk. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Rensen VastgoedserviceUlftseweg 277081AAGendringen
LabelYourHomeKobstederstraat 477103ZRWinterswijk
ProencoPotgieterstraat 287131NKLichtenvoorde
Fouadon B.V.Dierenriem 42 A7071THUlft
Bouwvisie InspectieprofsHutteweg 28 B7071BVUlft
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Winterswijk

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Winterswijk waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over dak isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Winterswijk

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2200,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6110,00€825,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4790,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2965,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€38,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1300,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Winterswijk is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder behandelen we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Winterswijk: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, Essent, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Winterswijk aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Winterswijk. In dit blokje kan je aan de slag met een overzicht met relevante en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Winterswijk!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Winterswijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het plan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Winterswijk

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand delen wij up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Winterswijk.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van dak, gevel, vloer, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Winterswijk heeft mogelijk verschillende individuele subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Winterswijk kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Winterswijk afsluiten in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Rheden, Doetinchem en Aalten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Winterswijk.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Winterswijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Winterswijk?

Een energie maatwerkadvies Winterswijk is een rapport met een plan van aanpak voor de vergroening van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport geeft per maatregel de investering en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit besparingsplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot wel €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €230,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Winterswijk te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het complex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Winterswijk voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie