Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Doetinchem

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Doetinchem biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en omschrijft wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsrapport delen ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de populaire investeringskeuzes. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per keuze krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Doetinchem die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-doetinchem

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verkleinen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde energie-expert. Professionele en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Doetinchem (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport biedt een lijst met verschillende energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Gecertificeerde energie adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om verschillende offertes te ontvangen van neutrale experts. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een schema met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Doetinchem.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke werkzaamheden gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals het financiële plaatje, het rendement en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Doetinchem laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Doetinchem vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve expert. Het is aan te bevelen om een maatwerkadviseur uit de regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder check je adresgegevens van kwalitatieve bedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Doetinchem. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HaVeBAWilde Zwaan 116988CCLathum
Makelaardij het AccentKruisbergseweg 177021KKZelhem
IsolatiewachtBroekstraat 227031EVWehl
AW Technisch adviesbureauHallsedijk 326975ALTonden
Energi3label.nlBergelinkweg 36953CXDieren
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Doetinchem

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Doetinchem die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over woning isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Doetinchem

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2250,00€180,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4820,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3235,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€310,00€48,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €580,00€46,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Doetinchem is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder delen we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Doetinchem: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Eneco, Essent & Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.250 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Doetinchem laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.100 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €165,00 – €475,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Doetinchem. Bijgaand lees je een aantal krachtige en voordelige duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Doetinchem!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Doetinchem: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Doetinchem

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen we een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Doetinchem.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, wanden, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Doetinchem heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Doetinchem vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Doetinchem afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Brummen, Doesburg en Oude IJsselstreek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Doetinchem.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Doetinchem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Doetinchem?

Een energie maatwerkadvies Doetinchem is een besparingsadvies inclusief suggesties voor de vergroening van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 – €325,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is aan te raden om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Doetinchem te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Doetinchem voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie