Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Doesburg

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Doesburg biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het plan is concreet en vertelt welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies beschrijven ze overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de potentiële maatregelen. Het maatwerkrapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een energierapport met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Doesburg die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-doesburg

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met daarin maatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde vakman. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Doesburg (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan helpt je op weg met alle maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energie-specialist. Ervaren adviesbureaus kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om minimaal 2 offertes te vragen van deskundige energieadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Doesburg.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en onderbouwt welke groene maatregelen passen bij de woning. Kort hierop verstuurt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen vind je randzaken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Doesburg laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Doesburg vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare expert. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder verstrekken we adres-informatie van professionele vakmensen die werken in de gemeente Doesburg. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AW Technisch adviesbureauHallsedijk 326975ALTonden
HaVeBAWilde Zwaan 116988CCLathum
Makelaardij het AccentKruisbergseweg 177021KKZelhem
Energi3label.nlBergelinkweg 36953CXDieren
Grotenhuis Makelaardij B.V.Lindelaan 126951DJDieren
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Doesburg

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Doesburg die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids check je de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over elektrisch koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Doesburg

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2070,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5990,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4700,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2880,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€36,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €405,00€50,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Doesburg is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte noemen we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Doesburg: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Engie, Vattenfall of United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Doesburg aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.800 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 t/m €400,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Doesburg. In de box hieronder vind je een lijst met relevante en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Doesburg!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Doesburg: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Doesburg

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand lees je actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Doesburg.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Doesburg heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Doesburg zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Doesburg afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Westervoort, Montferland en Rheden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Doesburg.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Doesburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Doesburg?

Een energie maatwerkadvies Doesburg is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit energieadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €225,00 tot ongeveer €335,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €260,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Doesburg op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Doesburg voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie