Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Montferland

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Montferland biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport stelt bloot welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport bieden ze in detail de kosten en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per optie vind je de verwachte prijzen, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Montferland die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-montferland

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze professional loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele vakman. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Montferland (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een schema met alle verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van muurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare maatwerk adviseur. Professionele maatwerkadviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om enkele offertes te verkrijgen van ervaren bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een opsomming met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Montferland.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen krijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals het financiële plaatje, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Montferland laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Montferland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale specialist. Het is nuttig om een adviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. Hieronder tref je adres details van mogelijk beschikbare adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Montferland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Jan Jansen BouwkundigadviseurHet Vergun 246931KDWestervoort
Grotenhuis Makelaardij B.V.Lindelaan 126951DJDieren
Energi3label.nlBergelinkweg 36953CXDieren
MondilSlangenburgallee 116921HXDuiven
Energielabel PatikRidderkampstraat 296905TMZevenaar
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Montferland

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Montferland waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand delen we de meest populaire duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtwerende strips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Montferland

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1750,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10975,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4965,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3125,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€355,00€54,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,25€29,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Montferland is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te selecteren. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder lees je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Montferland: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco en Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.350 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Montferland laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.650 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 t/m €550,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Montferland. Bijgaand check je een overzicht met handige en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Montferland!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Montferland: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsadvies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Montferland

Alle huizen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand kan je aan de slag met up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Montferland.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van dak, vloer, gevel, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Montferland biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Montferland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Montferland aanvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Zevenaar, Duiven en Brummen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Montferland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Montferland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Montferland?

Het energie maatwerkadvies Montferland is een adviesplan met aanbevelingen voor het verduurzamen van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document geeft per maatregel het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot en met €345,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Montferland te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Montferland voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie