Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zevenaar

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zevenaar is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en omschrijft de verschillende optie. Het energierapport laat jouw zien welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies doorzoek je overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een advies met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per maatregel toont het rapport de investering, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zevenaar die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zevenaar

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met daarin duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zevenaar (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan bevat een weergaven van uiteenlopende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van EPS-isolatie en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Deskundige maatwerkadviesbureaus vind je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om enkele offertes te verkrijgen van gekwalificeerde specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met opties die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Zevenaar.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur neemt de woning op en beschrijft welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens verkrijg je een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen vind je informatie zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zevenaar laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zevenaar vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gediplomeerde energie expert. Het is slim om een adviseur uit de omgeving te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand delen we naam + adresgegevens van mogelijk interessante experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Zevenaar. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ImmocertBaron van Pallandtlaan 36891CARozendaal
TRAJECT Adviseurs en Managers B.V.Mercurion 286903PZZevenaar
Energielabel PatikRidderkampstraat 296905TMZevenaar
Inspectrum B.V.Florijnweg 116883JNVelp
Verander DuurzaamMiddenlaan 306869VRHeveadorp
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Zevenaar

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zevenaar die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder delen wij de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over inductie koken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zevenaar

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3335,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10650,00€735,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4510,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3045,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€330,00€32,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €4,95€6,65 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Zevenaar is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder bieden we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zevenaar: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Engie en Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Zevenaar laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €165,00 – €325,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zevenaar. In dit blokje doorzoek je een overzicht met handige en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zevenaar!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Zevenaar: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zevenaar

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje lees je een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zevenaar.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van ramen, gevel, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zevenaar heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Zevenaar kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zevenaar vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Arnhem, Renkum en Duiven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zevenaar.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Zevenaar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zevenaar?

Dit energie maatwerkadvies Zevenaar is een adviesplan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €210,00 tot wel €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zevenaar aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zevenaar voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie