Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Renkum

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Renkum biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en test waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies vind je in detail de investering en de terugverdientijd van de mogelijke maatregelen. Het verduurzamingsrapport is bedoeld voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een advies met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de verwachte prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Renkum die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-renkum

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verminderen. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende vakman. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Renkum (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geef je inzicht in verschillende energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energie-expert. Geschikte energieadviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om enkele offertes op te zoeken van erkende specialisten. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Renkum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur komt op locatie en calculeert welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Op basis hiervan krijg je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Renkum laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Renkum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde adviseur. Het is raadzaam om een specialist uit de regio te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel tref je adres-informatie van mogelijk interessante adviesbureaus die werken in de gemeente Renkum. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Polman Consultancy & Beheer OGJohan de Wittlaan 16828XBArnhem
360 Vastgoed ServiceSchellardweg 46862ZBOosterbeek
Van Alfen IngenieursHeuveloordweg 166862HKOosterbeek
Er-varenHeemskerckstraat 126828ZEArnhem
ReallabelVerlengde Hoflaan 596822EAArnhem
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Renkum

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Renkum die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtstrips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Renkum

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1645,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6755,00€715,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4660,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3300,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€30,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1200,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Renkum is een aantrekkelijke optie. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder delen wij extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Renkum: betaalbaar en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall & Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.050 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Renkum laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.600 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €235,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Renkum. In de box hieronder check je een aantal populaire en betaalbare duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Renkum!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Renkum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Renkum

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder check je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Renkum.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Renkum heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Renkum vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Renkum afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Wageningen, Ede en Rozendaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Renkum.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Renkum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Renkum?

Het energie maatwerkadvies Renkum is een energieplan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel het budget en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type huis, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 tot ongeveer €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Renkum te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Renkum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie