Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ede

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ede is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan doorzoek je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de verwachte kosten, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ede die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ede

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energieadviseur. Professionele en objectieve energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ede (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport helpt je op weg met alle energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale energie-specialist. Deskundige specialisten vind je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te zoeken van professionele adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Ede.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel vind je onderdelen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ede laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Ede vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve specialist. Het is aan te bevelen om een adviesbureau uit de regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel vind je gegevens van kwalitatieve adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Ede. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Gresnich consultingDennenlaan 56711RAEde
LabelhuisJanny Laupmanlaan 336711XAEde
Bedrijfspand EnergielabelVan Speykstraat 186712HGEde
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ede

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ede waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder delen we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over waterbesparende douchekop.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Ede

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3460,00€375,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11500,00€640,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4930,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3385,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€47,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,05€7,40 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Ede is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder ontdek je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Ede: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Essent of Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, United Consumers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €6.000 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Ede laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €175,00 – €350,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Ede. Onderstaand tref je een lijst met belangrijke en voordelige maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Ede!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Ede: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Ede

Alle woningen in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder verstrekken we nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Ede.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, vloer, ramen, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Ede heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ede kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Ede aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ede.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Ede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ede?

Het energie maatwerkadvies Ede is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel de investering en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 t/m €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €230,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Ede te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Ede voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie