Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Overbetuwe

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Overbetuwe is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het plan laat woningeigenaren zien welke keuzes passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een verslag met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Overbetuwe die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-overbetuwe

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In dit rapport wordt grondig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energiedeskundige. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Overbetuwe (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een schema met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, buitenmuurisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een neutrale energieadviseur. De juiste adviesbureaus vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om enkele offertes te ontvangen van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Overbetuwe.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en beschrijft welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens krijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Overbetuwe laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Overbetuwe vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie expert. Het is aan te bevelen om een energie expert uit de omgeving te selecteren. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand lees je namen en adressen van mogelijk interessante energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Overbetuwe. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
Gresnich consultingDennenlaan 56711RAEde
LabelhuisJanny Laupmanlaan 336711XAEde
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Overbetuwe

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Overbetuwe die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand behandelen we goede duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over infraroodpanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Overbetuwe

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1740,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11400,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4550,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2945,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€48,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,75€28,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Overbetuwe is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte noemen we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Overbetuwe: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Essent en Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €5.750 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Overbetuwe laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.400 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €240,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Overbetuwe. In de box hieronder verstrekken we een weergave met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Overbetuwe!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Overbetuwe: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur komt je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Overbetuwe

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In dit blokje bespreken we een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Overbetuwe.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van vloer, ramen, (spouw)muur, gevel, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Overbetuwe heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Overbetuwe vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Overbetuwe afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Beuningen, Druten en Lingewaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Overbetuwe.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Overbetuwe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Overbetuwe?

Dit energie maatwerkadvies Overbetuwe is een energieplan met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel de investering en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 t/m €340,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Overbetuwe te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Overbetuwe voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie