Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Beuningen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Beuningen biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies is concreet en vertelt welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen bekijk je uitgebreid de kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Beuningen die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-beuningen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Beuningen (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft een schema met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Professionele maatwerkadviesbureaus kan je vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om enkele offertes op te vragen van deskundige energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een schema met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Beuningen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en onderbouwt welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan krijg je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze kenmerken zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Beuningen laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Beuningen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare expert. Wij adviseren om een maatwerkadviseur uit de buurt te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van goede energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Beuningen. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
Gresnich consultingDennenlaan 56711RAEde
LabelhuisJanny Laupmanlaan 336711XAEde
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Beuningen

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Beuningen die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder delen we de meest interessante duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Beuningen

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3590,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5830,00€625,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5190,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2845,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€52,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,75€5,95 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Beuningen is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder behandelen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Beuningen: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Essent, Eneco & United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Delta. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Beuningen laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.000 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €215,00 t/m €400,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Beuningen. Bijgaand vind je daarom een overzicht met praktische en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Beuningen!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Beuningen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Beuningen

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje vind je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Beuningen.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, wanden, ramen, dak, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Beuningen biedt mogelijk ook diverse regionale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Beuningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Beuningen afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Mook en Middelaar, Gennep en Druten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Beuningen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Beuningen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Beuningen?

Dit energie maatwerkadvies Beuningen is een energieadvies met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die gevallen is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €220,00 tot en met €315,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €240,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Beuningen te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Beuningen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie