Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Mook en Middelaar

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Mook en Middelaar biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en zoekt uit waar de kansen liggen. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport doorzoek je heel specifiek de initiële investering en het rendement van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een advies met alle verduurzamingsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per keuze toont het rapport de investering, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Mook en Middelaar die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-mook-en-middelaar

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde specialist. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Mook en Middelaar (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document biedt een lijst met bruikbare duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde adviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes op te vragen van deskundige experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Mook en Middelaar.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs loopt door de woning en inspecteert welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Op basis hiervan verstuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel lees je randzaken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Mook en Middelaar laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Mook en Middelaar vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. Het is wijs om een expert uit de buurt te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder check je gegevens van betrouwbare adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Mook en Middelaar. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
A4Plus EnergielabelsBikkeldam 226631BLHorssen
VOORUITKnapheideweg 556562DRGroesbeek
Prosperos B.V.Kerkenbos 10436546BBNijmegen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Mook en Middelaar

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Mook en Middelaar die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand vind je de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Mook en Middelaar

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3610,00€395,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6810,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4770,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3280,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€21,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,90€6,75 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Mook en Middelaar is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder lees je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Mook en Middelaar: een betaalbaar alternatief en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Delta, Powerpeers. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.100 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Mook en Middelaar laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.050 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €195,00 t/m €400,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Mook en Middelaar. Bijgaand lees je een lijstje met relevante en betaalbare duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Mook en Middelaar!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Mook en Middelaar: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Mook en Middelaar

Alle woningen en panden in Provincie Limburg moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder delen wij up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Mook en Middelaar.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van vloer, dak, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Mook en Middelaar heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Mook en Middelaar zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Mook en Middelaar aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nijmegen, Berg en Dal en Gennep).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Mook en Middelaar.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Mook en Middelaar

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Mook en Middelaar?

Het energie maatwerkadvies Mook en Middelaar is een rapport met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €185,00 t/m €285,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €280,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Mook en Middelaar te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Mook en Middelaar voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie