Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Berg en Dal

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Berg en Dal kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en bekijkt de verschillende optie. Dit maatwerkadvies toont aan welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies bieden ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je het financiële plaatje, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Berg en Dal die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-berg-en-dal

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Berg en Dal (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport geeft een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare energie-expert. Professionele vakmensen zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om verschillende offertes aan te vragen van objectieve maatwerkadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Berg en Dal.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau komt op locatie en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens verkrijg je een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen vind je randzaken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Berg en Dal laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Berg en Dal vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerkadviseur. Het is verstandig om een adviseur uit de regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder check je namen en adressen van professionele energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Berg en Dal. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VOORUITKnapheideweg 556562DRGroesbeek
Qbus Duurzaam B.V.Raadhuisstraat 3 A6581ALMalden
Lette AdviesVeenhof 16146604AXWijchen
Prosperos B.V.Kerkenbos 10436546BBNijmegen
Bouwkundig Adviesbureau Croes B.V.Kerkenbos 10066546BANijmegen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Berg en Dal

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Berg en Dal die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder delen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Berg en Dal

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3565,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6240,00€1080,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4575,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3125,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€180,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Berg en Dal is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder lees je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Berg en Dal: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent en Oxxio, Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €5.450 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Berg en Dal aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) is er al voor €3.400 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 – €425,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Berg en Dal. In het gedeelte hieronder doorzoek je een lijst met praktische en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Berg en Dal!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Berg en Dal: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat opties die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Berg en Dal

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand check je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Berg en Dal.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van (spouw)muur, ramen, dak, wanden, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Berg en Dal heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Berg en Dal tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Berg en Dal gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Brunssum, Kerkrade en Heumen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Berg en Dal.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Berg en Dal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Berg en Dal?

Dit energie maatwerkadvies Berg en Dal is een rapport met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het plan behandelt per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €215,00 tot wel €335,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €260,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Berg en Dal op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het complex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Berg en Dal voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie