Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Brunssum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Brunssum zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies tref je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een advies met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Brunssum die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-brunssum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te reduceren In het advies wordt heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en het totale rendement Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Brunssum (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies helpt je op weg met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van de buitengevel of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare adviseur. De juiste energie experts check je op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om diverse offertes op te zoeken van professionele adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een lijst met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Brunssum.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en inspecteert welke opties passen bij de woning. Binnen een paar dagen ontvang je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Brunssum laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Brunssum vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde adviseur. Het is slim om een expert uit de buurt te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand check je adres details van mogelijke maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Brunssum. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Koumans & Janssen B.V.Boompjesweg 126438BNOirsbeek
Augenbroe DuurzaamRimburgerweg 126471XXEygelshoven
HeRe Projecten B.V.Graafseweg 2746532ZVNijmegen
Back to GreenIn den Daal 66438JLOirsbeek
Senden Vastgoed MediaDe Kommert 1006419GGHeerlen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Brunssum

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Brunssum die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Brunssum

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4615,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5300,00€970,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5105,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2920,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€56,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €375,00€40,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Brunssum is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder bekijk je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Brunssum: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Essent of Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.050 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Brunssum laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.450 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 tot €525,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Brunssum. Bijgaand doorzoek je een overzicht met praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Brunssum!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Brunssum: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het document geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Brunssum

De meeste panden in Provincie Limburg moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder delen wij up-to-date info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Brunssum.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van gevel, wanden, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Brunssum biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Brunssum tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Brunssum opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Simpelveld, Landgraaf en Kerkrade).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Brunssum.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Brunssum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Brunssum?

Dit energie maatwerkadvies Brunssum is een energieadvies met een plan van aanpak voor de vergroening van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de geschatte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit energieadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €255,00. Het is raadzaam om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Brunssum te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Brunssum voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie