Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Simpelveld

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Simpelveld zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en geeft een toelichting wat de opties zijn. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport onderzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de uitgezochte maatregelen. Het verduurzamingsplan is geschikt voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp toont het rapport het financiële plaatje, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Simpelveld die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-simpelveld

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele energieadviseur. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Simpelveld (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het plan geeft een schema met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie-expert. Gecertificeerde EPA-adviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om enkele offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Simpelveld.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en beschrijft welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later ontvang je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen vind je randzaken zoals een kostenbegroting, het rendement en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Simpelveld laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Simpelveld vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel vind je naam + adresgegevens van mogelijk interessante adviesbedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Simpelveld. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EcoyoHuls 576369ETSimpelveld
Sanders Vastgoed BeheerBoslaan 196371CNLandgraaf
Duurzaam EnergielabelBenzenraderweg 16411ECHeerlen
Leon Cremers EngineeringHeerlerweg 1016367ACVoerendaal
Volta Limburg B.V.Breinderveldweg 56365CMSchinnen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Simpelveld

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Simpelveld die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over isolatieglas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Simpelveld

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1735,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10225,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5200,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3350,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€24,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €465,00€36,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Simpelveld is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte ontdek je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Simpelveld: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Vattenfall, GreenChoice of Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Simpelveld laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.450 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €230,00 t/m €550,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Simpelveld. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een lijst met krachtige en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Simpelveld!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Simpelveld: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Simpelveld

De meeste panden in Provincie Limburg moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder bieden we nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Simpelveld.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Simpelveld heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Simpelveld kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Simpelveld aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen en Landgraaf).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Simpelveld.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Simpelveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Simpelveld?

Een energie maatwerkadvies Simpelveld is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 – €340,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Simpelveld aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Simpelveld voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie