Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Landgraaf

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Landgraaf zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en beoordeelt wat er mogelijk is. Het onderzoek laat jouw zien welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies tref je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de bekende investeringsopties. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een energieplan met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Landgraaf die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-landgraaf

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het document wordt heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige doet een deskundige checkup en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren adviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Landgraaf (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft een schema met verschillende duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren energieadviseur. Deskundige energieadviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om enkele offertes op te zoeken van betrouwbare maatwerkadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een schema met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Landgraaf.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en berekent welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later mailt hij een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Landgraaf laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Landgraaf vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Het is aan te bevelen om een specialist uit de buurt te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel check je adres-informatie van kwalitatieve experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Landgraaf. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Sanders Vastgoed BeheerBoslaan 196371CNLandgraaf
Duurzaam EnergielabelBenzenraderweg 16411ECHeerlen
Label Voor Uw HuisMuzenlaan 966411AGHeerlen
EcoyoHuls 576369ETSimpelveld
Leon Cremers EngineeringHeerlerweg 1016367ACVoerendaal
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Landgraaf

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Landgraaf waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids noemen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over kruipruimte isolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Landgraaf

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1885,00€100,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11825,00€660,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4805,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3235,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€30,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €430,00€44,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Landgraaf is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder bieden we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Landgraaf: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Budget Energie, Eneco, Engie & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Vandebron. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.250 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Landgraaf laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.500 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 tot €350,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Landgraaf. Onderstaand verstrekken we een weergave met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Landgraaf!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Landgraaf: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Landgraaf

Alle woningen in Provincie Limburg moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder check je bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Landgraaf.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, dak, vloer, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Landgraaf heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Landgraaf kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Landgraaf bekijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Beekdaelen, Voerendaal en Heerlen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Landgraaf.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Landgraaf

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Landgraaf?

Het energie maatwerkadvies Landgraaf is een adviesrapport met concrete maatregelen voor de vergroening van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de geraamde kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit energieplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 t/m €320,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €230,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Landgraaf te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Landgraaf voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een optimale energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie